Urządzenia i Akcesoria
Babeczki makowo-marcepanowe
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 sztuk
Składniki
Babeczki
-
200 g masy marcepanowej (patrz wskazówka)
-
bułka tarta do oprószenia
-
100 g maku
-
130 g migdałów, ze skórką
-
250 g twarogu, chudego pokrojonego na kawałki
-
100 g mleka
-
70 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
50 g cukru
-
120 g mąki pszennej
-
1 jajko
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Krem z serka i białej czekolady
-
150 g cukru
-
100 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g serka kremowego śmietankowego, podzielonego na kawałki
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
213.7 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
2104.1 kJ /
502.9 kcal
Tłuszcz
33 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
12.9 g
Węglowodany
44.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MAKOWE CIASTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bombki z piernika
3 godz. 25 min
Brioszka z kulką
1 godz. 40 min
Wielkanocne babeczki
50 min
Babeczki z kremem budyniowym i owocami (Papavero)
2 godz. 50 min
Bezalkoholowy różowy drink (Virgin pink mimosa)
35 min
Bentō śniadaniowe
40 min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1 godz.
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Financiery orzechowe z malinami
1 godz. 20 min
Babeczki z awokado z lukrem pomarańczowym
1 godz.
Unicorn Latte
20 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min